VALIKKO

Kokeellisen musiikin klubi Kohereeri järjestetään ensimmäistä kertaa 3.10.2020

Kohereeri on sarja kokeelliseen musiikkiin keskittyviä konsertteja, jotka toteutetaan Porin lyhytaaltoasemalla. Kohereerin järjestää Kulttuuriyhdistys Rapajööti ry yhteistyössä T.E.H.D.A.S. ry:n kanssa.

Kohereeri #1: Marja Ahti ja Tommi Keränen

Lauantaina 3.10. kokeellisen musiikin taajuuksilla operoivat Marja Ahti ja Tommi Keränen saapuvat esiintymään Porin lyhytaaltoasemalle. Marja Ahti aloittaa tapahtuman kello 19.00 ja Tommi Keränen esiintyy tämän jälkeen.

Ei pääsymaksua. Rajaamme yleisömäärän 30 henkilöön. Voit varata paikkasi tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kohereeri@gmail.com. Lyhytaaltoasemalla on mahdollisuus istua turvavälejä noudattaen ja huolehtia käsihygieniasta. Ethän osallistu tapahtumaan oireisena.

Artistit:

Marja Ahti on Turussa asuva muusikko ja säveltäjä, joka työskentelee kenttä-äänitysten ja muun akustisen äänimateriaalin kanssa yhdistettynä elektroniseen ääneen. Hän etsii tiloja ja tilanteita, jossa äänet alkavat keskustella keskenään, peilautua, sulautua ja muuntautua. Ahdin musiikki perustuu hitaasti mutatoituviin tekstuureihin ja harmonioihin, jotka etenevät assosiatiivisesti ja narratiivisesti unenkaltaisella logiikalla, joka usein yhdistää mahdottomia tiloja ja tapahtumia. Hän on esittänyt musiikkiaan monessa eri kontekstissa Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Ahdin uusin soololevy The Current Inside ilmestyi keväällä.

www.marjaahti.com
www.marjaahti.bandcamp.com
www.soundcloud.com/marjaahti

Helsinkiläinen Tommi Keränen soittaa kupruilevan värikästä ja sähköisen liukasta melumusiikkia. Toistakymmentä vuotta sitten noise-touhuilunsa aloittanut Keränen esiintyy soolona, minkä lisäksi hän on mukana yhtyeissä Paal Nilssen-Love Large Unit, Testicle Hazard, The Truckfuckers, Gentle Evil ja Köttskogen sekä improvisoi satunnaisemmissa ad hoc -kokoonpanoissa. Viime vuodet hän on ollut ahkerasti keikkailevan Large Unitin mölymiehenä, ja sooloaktiviteetit ovat olleet enemmän sivuosassa. Keräsen diskografia käsittää reilut pari tusinaa julkaisua. Vuonna 2010 julkaistu, Tukholmassa EMS-studiolla vuosikertasyntetisaattoreilla tehtyihin kokeiluihin perustuva Bats in the Attic CD (Pica Disk) nousi The Wire -lehden kriitikoiden vuosisuosikkilistalle.

https://keranen.anoema.com
https://soundcloud.com/tommi-keranen