VALIKKO

Kolmas Kohereeri 23.10.2021

Porin lyhytaaltoasemalle saapuvat esiintymään lauantaina 23.10. Joachim Nordwall, yksi ruotsalaisen kokeellisen musiikin avainhenkilöistä, sekä El Tiempo (Turku/Pori), Topias Tiheäsalon ja Rasmus Östlingin tuore kokoonpano.

El Tiempo aloittaa tapahtuman kello 19.00.

Ei pääsymaksua. Tapahtumaan voi osallistua ilmoittautumalla sähköpostilla osoitteeseen kohereeri@gmail.com.

Artistit:

JOACHIM NORDWALL

Joachim Nordwall on tehnyt musiikkia vaativaan makuun 80-luvun lopusta asti. Hän on esiintynyt niin sooloartistina kuin eri kokoonpanoissa (Alvars Orkester, Kid Commando, The Skull Defekts…). Nordwall on uransa aikana työskennellyt ja esiintynyt yhdessä sellaisten artistien kanssa kuten Mats Gustafsson, Mika Vainio, Kevin Drumm, Aaron Dilloway, Christine Abdelnour, Tim Barnes & Jeph Jerman ja Leif Elggren. Hänet tunnetaan kokeellisen musiikin piireissä myös mm. arvostetun iDEAL-levy-yhtiön ja -festivaalin perustajana.

“Heavily influenced by 60’s minimalism, folk rituals and old school acid and techno, his solo works are often based upon noise, pulse and rhythm, yet abstract and minimal.”

EL TIEMPO

Vuonna 2020 Turussa syntyi uusi duo: Topias Tiheäsalon ja Rasmus Östlingin muodostama El Tiempo. Duo lähestyy ääntä sekä orgaanisena että synteettisenä oliona – oliona, jolle voi tehdä asioita tai jättää tekemättä. Oli miten oli, mitään ei sovita eikä suunnitella, mitään ei punnita eikä hahmoteta etukäteen. On kyse elävässä hetkessä tapahtuvasta äänestä, joka on, mitä se on.
Ja se mitä se on, voi olla akustisten kielten resonanssia, kenttä-äänityksiä, feedback-sointeja, hiljaisia rapinoita, asioiden koskettamista, sähköistä huminaa, duurisointuja, vihellyksiä. El Tiempo lähestyy nykyhetkeä nykyhetkestä käsin, mutta jo eletty kuultaa horisontissa.

El Tiempo – es lo que hay.

Topias Tiheäsalo – sähkökitara, huuliharppu, barokkiluuttu, elektroniikka yms.
Rasmus Östling – äänitykset, elektroniikka, trumpetti, ääni yms.

Kohereerin toteuttavat yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Rapajööti ry ja T.E.H.D.A.S. ry.
www.kohereeri.com
www.rapajooti.fi
www.tehdasry.fi