VALIKKO

T.E.H.D.A.S. kesänäyttely: Prepping for Beginners 10.7. – 28.8.2021

T.E.H.D.A.S. kesänäyttely: Prepping for Beginners
10.7. – 28.8.2021, Radioasema, Radioasemantie 1, Pori
Avajaiset: Lauantai 10.7.2021, klo 14
Näyttely auki: Ke – Su, klo 12 – 18
10. heinäkuuta, Suomen kuvataiteen päivänä, avautuva kesänäyttely levittäytyy radioaseman uusiin näyttelytiloihin. Näyttely käsittelee taiteen keinoin valmistautumista. Se voi tapahtua niin talven kuin odottamattoman katastrofinkin varalle. Tarkoituksena ei ole piiloutua bunkkeriin säilyketölkkien ja wc-paperin kanssa, vaan pohtia yhteisöllisiä ja kestäviä käytäntöjä selviytymisen ehtona.
Positiivisia vihervaikutuksia sekä hengen ja ruumiin ravintoa tuottava täysin automatisoitu roikkuva pyramidipuutarha ottaa uuden näyttelytilan haltuun. Orgaaninen kasvu ja monimuotoisuus toimivat muotoaan muuttavan veistosinstallaation lähtökohtina.
Kesänäyttely itsessään elvyttää vanhaa lyhytaaltoasemaa ja valmistelee sitä tulevaisuuden haasteiden varalle. Teosmuotoinen vedenpuhdistamo suodattaa haitta-aineita rakennuksen alla sijaitsevasta vesisäiliöstä. Näyttelyn kolmas teos on teesienitehdas, joka juhlistaa ihmis- ja sienikunnan välistä liittoa.
T.E.H.D.A.S. taiteilijaryhmän perinteiden mukaisesti kollektiivisesti toteutettu näyttely kantaa yhteistyön hedelmää. Radioasema tuo yhteen erilajiset toimijuudet ja toiminnan tavat. Sameissa liemessä pannaan toteen elämän ihme. Teokset muodostavat kokonaisuuden jolla on omaa tahtoa ja kykyä.
Kävijäkokemuksen kruunaa kahvikupillinen ja jäätelöpuikko radioaseman aurinkoisemmassa päädyssä kesäkahvilan terassilla ja päämäärätön vaeltelu jatkuvasti uusiutuvassa veistospuistossa.

Lisätietoja:
www.tehdasry.fi